Je boodschap 2017-07-23T23:06:25+00:00

Je boodschap

Als je klanten wil die voor jou kíezen en loyaal aan je zijn, is het belangrijk om je te onderscheiden van de ondernemers die precies hetzelfde doen als jij. Door het internet zijn jij en je concurrent beide gemakkelijk te vinden. Waarom zou een klant voor jou kiezen en niet voor hen?

Wat onderscheidt jou van je concurrenten? Het is je persoonlijke boodschap. Een concurrent kan precies hetzelfde doen als jij en toch kan een klant zich aangetrokken voelen tot jou en de keuze maken voor jou. Omdat hij verbinding met je voelt omdat jouw boodschap hem aanspreekt.

Jouw boodschap is een verhaal dat bestaat uit je ervaringen, emoties en persoonlijkheid. Het is een verhaal over waarom jij bent wie je bent, waarom je doet wat je doet en wat je voor anderen wil betekenen. Zeker als alleenstaande moeder heb je genoeg te vertellen waardoor anderen zich tot je aangetrokken kunnen voelen.

Je krachtige boodschap is een inspirerende verhaal die ervoor zorgt dat potentiële klanten stoppen en luisteren.

Wat ís een boodschap precies?

Je boodschap is jouw visie die je wil delen met de wereld. Het gaat voorbij logica, het raakt jouw emotie en het gaat over wie jij bent in de kern.

Jouw boodschap is onafscheidelijk van jou en alleen jij kan hem brengen op de manier waarop jij dat doet. De basis ligt in jouw persoonlijke verhaal of achtergrond, in het bijzonder de uitdagingen en frustraties die je moest overwinnen om te komen waar je vandaag bent.

Jouw boodschap is een combinatie van

  • jouw kijk op de wereld
  • jouw (levens)doel en
  • wat je publiek wil, nodig heeft of naar verlangt.

Een krachtige, eerlijke en authentieke boodschap creëert aantrekking met jouw doelgroep. Het vertelt mensen wat je doet en waarom je het doet. Het stelt je in staat om op te staan als leider, mensen inspirerend om zich bij je aan te sluiten en zich met je te verbinden op een dieper niveau. Mensen raken alleen geïnspireerd tot het nemen van actie door iemand die ergens voor staat.

Dus wanneer je je WAAROM helder omschrijft naar een boodschap waar anderen in kunnen geloven, dan begrijpt je doelgroep wat je representeert op een instinctief niveau. Ze gaan verlangen naar een diepere relatie met je, begrijpen je ideeën en helpen je om je boodschap uit te dragen op grote schaal. Het kan ervoor zorgen dat je meer mensen bereikt en meer levens verandert dan dat je ooit voor mogelijk had gehouden.

Een voorbeeld van een boodschap

Rij-instructeur I: ‘Ik leer jongeren autorijden’.

Rij-instructeur II: ‘Ik heb een hart voor jonge mensen en ik vind het belangrijk om bij te dragen aan hun groeiproces. Een stap naar hun zelfstandigheid is het leren autorijden. Mijn doel is om ervoor te zorgen dat zij dit veilig kunnen doen en dat ze met plezier terug kijken op deze belangrijke periode in hun leven. Want ik weet wat deze mijlpaal voor ze gaat betekenen. Ik heb het tenslotte zelf ook ervaren. Het betekent veel voor mij als ik hier een bijdrage aan kan leveren’.

Voel je het verschil? Voor welke rij-instructeur kies je?

Je boodschap hoeft niet meteen perfect te zijn

Je kunt niet verwachten dat je boodschap meteen perfect zal zijn. Jouw boodschap kan en zou moeten evolueren naarmate je bedrijf groeit. Ik raad aan om ééns in de twee jaar je boodschap opnieuw te bekijken en te concluderen of er iets aan verandert moet worden.

Je kunt een succesvol bedrijf hebben zonder boodschap. Maar het is je persoonlijke boodschap die je bedrijf naar een hoger niveau tilt. Het creëert een groep trouwe volgers, terwijl het jou positioneert als leider en visionair.

5 Vragen Die Je Helpen Om Een Boodschap Te Creëren Die Bij Je Past

Hieronder vind je vijf vragen die je jezelf kunt stellen om naar de basis te gaan van wat jouw boodschap zou kunnen zijn:

  • Wat was het dieptepunt in je leven / wat is je grootste uitdaging?
  • Wat is het diepste verlangen dat je hebt?
  • Wat betekent het meest voor jou in je leven?
  • Wat is het dat je niet zonder kan?
  • Welk probleem heb jij de oplossing voor?
  • Als je maar één ding met de wereld zou kunnen delen, wat zou dat dan zijn?
  • Wat doe je uit jezelf wat je ook zou doen als je er niet voor betaald zou worden?

Je boodschap is het is de grote WAAROM jij doet wat je doet. Het is niet een doel buiten jezelf dat je wil bereiken, maar een staat van zijn waarin je leeft. Het komt tot leven wanneer je iets diepers raakt wat je klant wil integreren in zijn/haar leven.

Wil je meer inspiratie over het creëren van je persoonlijke en authentieke boodschap, zodat je je onderscheidt van je concurrenten en de klanten aantrekt die bij jou passen? Download hier mijn GRATIS e-book “Het DOORBAAK Diagram voor D.A.M.E.S.”

Klik hier om door te gaan naar Stap 2 voor een succesvolle onderneming: Je niche

Pin It on Pinterest