Je boodschap 2017-06-13T16:10:48+00:00

Je boodschap

Zou je je persoonlijke verhaal willen veranderen in een magnetische, inspirerende en krachtige boodschap die ervoor zorgt dat mensen stoppen en luisteren?

Natuurlijk wil je dat. Dat willen we allemaal. En als ondernemer wíl je dat niet alleen, je moet!

Wat ís een boodschap?

Je boodschap is jouw visie die je wil delen met de wereld. Het is brutaal en vooruitstrevend. Het gaat voorbij logica, het raakt jouw emotie en het gaat over wie jij bent in de kern.

Jouw boodschap is onafscheidelijk van jou en alleen jij kan hem brengen op de manier waarop jij dat doet. Normaal gesproken ligt de basis in jouw persoonlijke verhaal of achtergrond, in het bijzonder de uitdagingen en frustraties die je moest overkomen om te komen waar je vandaag bent.

Jouw boodschap is een combinatie van

  • waar je goed in bent,
  • wat je graag doet en
  • wat je publiek wil, nodig heeft of naar verlangt.

Per definitie: het houdt de spanning in, de uitdaging en het probleem dat je wil oplossen, met een suggestie naar de oplossing.

Een krachtige, eerlijke en authentieke boodschap resoneert met de wereld. Het vertelt mensen wat je doet en waarom je het doet. Het stelt je in staat om op te staan als leider, mensen inspirerend om zich bij je aan te sluiten en zich met je te verbinden op een dieper niveau. Vergeet niet dat mensen alleen geïnspireerd worden om actie te ondernemen door iemand die ergens voor staat.

Het is wat leiders en professionals onderscheidt van de volgers, de na-apers en de hobbyisten.

Dus wanneer je je WAAROM helder omschrijft naar een boodschap waar anderen in kunnen geloven, dan begrijpt je doelgroep wat je representeert op een instinctief niveau. Ze gaan verlangen naar een diepere relatie met je, begrijpen je ideeën en helpen je om je boodschap uit te dragen op grote schaal. Je verandert meer levens dan dat je ooit voor mogelijk had gehouden.

Maar wanneer je dit niet goed doordenkt, dan sta je uiteindelijk voor niks en je onderneming heeft geen hart wat anderen inspireert en motiveert in het ondernemen van actie.

Je boodschap hoeft niet meteen perfect te zijn

Jouw boodschap kan en zou moeten evolueren naarmate je bedrijf groeit. Ik raad aan om ééns in de twee jaar je boodschap opnieuw te bekijken en te concluderen of er iets aan verandert moet worden.

Je kunt niet verwachten dat je boodschap meteen perfect zal zijn. Je kunt een succesvol bedrijf hebben zonder boodschap. Maar het is je persoonlijke boodschap die je bedrijf naar een hoger niveau tilt. Het creëert een beweging die doelgroep inspireert om actie te ondernemen, terwijl het jou positioneert als leider en visionair.

5 Vragen Die Je Helpen Om Een Boodschap Te Creëren Die Bij Je Past

Hieronder vind je vijf vragen die je jezelf kunt stellen om naar de basis te gaan van wat jouw boodschap zou kunnen zijn:

  • Wat was het dieptepunt in je leven / wat is je grootste uitdaging?
  • Wat is het diepste verlangen dat je hebt?
  • Wat betekent het meest voor jou in je leven?
  • Wat is het dat je niet zonder kan?
  • Welk probleem heb jij de oplossing voor?
  • Als je maar één ding met de wereld zou kunnen delen, wat zou dat dan zijn?
  • Wat doe je uit jezelf wat je ook zou doen als je er niet voor betaald zou worden?

Onthoud, je boodschap is groter dan jij en reikt verder dan jij. Het is de grote WAAROM jij doet wat je doet. Het is niet een doel buiten jezelf dat je wil bereiken, maar een staat van zijn waarin je leeft en wat je elke dag kunt modelleren. Het begint te resoneren wanneer je komt tot iets diepers wat je klant ook wil integreren in hun leven.

Wil je meer inspiratie over het creëren van je persoonlijke en authentieke boodschap, zodat je de klanten aantrekt die bij jou passen? Schrijf je dan hier in en ontvang mijn GRATIS e-book “Het DOORBAAK Diagram”

Door naar de 2e stap voor een succesvolle onderneming: Je niche

Pin It on Pinterest